Fašírky s kozím syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL masla 150 g kozieho syra /môžete nahradiť aj ovčím/ 600 g mletého mäsa /zmes bravčoviny a hovädziny/ 1 vajce soľ mleté čierne korenie 1/2 PL mletej sladkej papriky 1 PL oregana olej na pečenie 500 g zemiakov 8 sušených nakladaných paradajok 1 zväzok šalátu rukola 200 ml zeleninového vývaru 4 PL oleja 4 PL octu 1 PL horčice čerstvá bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a dosklovita opražíme na masle. Kozí syr nakrájame na 8 rovnako veľkých kociek.

2. Mleté mäso, vajce, koreniny, opraženú cibuľu a cesnak spolu vymiešame. Navlhčenými rukami so zmesi vyformujeme 8 fašírok, do stredu každej vtlaèíme kocku syra a zabalíme ju. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji asi 10 minút.

3. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Ocot, vývar, soľ, korenie a horčicu premiešame a nalejeme na zemiaky. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky, koktailové paradajky nakrájame na pásiky.

4. Do zemiakov pridáme nakrájanú zeleninu, olej a podľa chuti ešte pridáme soľ, korenie alebo ocot. Šalát necháme postáť a podávame k fašírkam.