Zázvorníky, ktoré veľmi rýchlo zmäknú



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

35 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 3/4 balíčka zázvoru (ja som dala o troška menej, nakoľko s týmto množstvom sa mi zdali veľmi korenisté), 5 dkg masla, 2 vajcia, 1 lyžička salajky (amónium, jelenia soľ). Papier na pečenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkých surovín dôkladne vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by nebolo cesto kompaktné, tak sa môže pridať troška masla, cca 2 dkg - nie viac.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2- 3 mm a vykrojíme formičkami zázvorníky. Dáme na plechy vystlané papierom na pečenie a necháme sušiť do rána na plechoch. Moja mamka vraví, že čím viacej sú usušené, tým budú lepšie. Ja som ich vykrajovala večer a piekla na druhý deň po obede. Piekla som cca 10 min. pri teplote 200 C - každá rúra však pečie inak, preto treba sledovať. Keď zružovejú na povrchu, tak sú upečené.

Tento recept mám z českého MMB od Pavlína S. (pauline) ID 5251.
A táto pani písala, že na tomto recepte je najlepšie to, že sa zázvorníky nemusia piecť dlho dopredu, aby zmäkli, že sú mäkké hneď ako vychladnú. Keďže som ich piekla už tri krát, môžem jej slová len potvrdiť a poďakovať jej za skvelý receptík.

Tak tu sa už pekne sušia
A ešte jeden pohľad na sušenie zázvorníkov