Najlepsie zapekane cestoviny, na 1*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestoviny (najlepsie vrtulky) - mrazena zelenina (napr.kukurica,mrkva,hrasok,ja davam aj mrazeny listovy spenat) - sampinony (konzerva alebo cerstve) - maslo (ziadna Rama,Perla a pod. NAOZAJSTNE maslo) - tvrdy syr - cibula - vajicka (na 1 balik cestovin tak 5-6 ks) - trosku mlieka alebo smotany (nemusi byt) - sol, korenie, bujon (nemusi byt)

POSTUP PŘÍPRAVY

nie je to nic komplikovane,akurat je tam par vychytavok,ktore toto jednoduche jedlo robia uzasnym.

takze, uvarime si cestoviny,nie uplne domakka,tak al dente. medzitym si na MASLE (naozajstnom vonavom masle) opecieme cibulu a zeleninu, mozeme trosicku podliat,ja tam hodim na ochutenie aj kocku slepacieho bujonu,prip.staci dobre osolit,ovegetit, a prikryte podusime do makka.
cestoviny si trosku poolejujeme a nasypeme vrstvu do vymastenej a struhankou vysypanej formy - napr. jenskeho skla. osolime a dame vrstvu zeleniny. vrstvy opakujeme,kolko nam vyjde, navrch idu cestoviny. na ne poukladame platky masla a PRIKRYTE dame zapiect do rury vyhriatej na cca 180stupnov na 15-20 min. potom vyberieme a zalejeme osolenymi rozslahanymi vajickami (ja davam na 5 vajec asi 1 dl mlieka,nie je to zaliate az do vrchu). na vrch nastruhame syr a uz ODOKRYTE zapekame este asi 20 min. kym sa vajicka zrazia a syr roztecie,nemusi zhnednut. no a to je vsetko :o)

povodne som tento recept nechcela zverejnovat,ale myslim,ze by bola skoda sa s nim nepodelit ,o) verim,ze bude chutit,lebo cestovinky nie su vobec vysusene,ale super stavnate.