Piškótový zákusok so smotanovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKÓTA: 4 vajíčka, 25dkg kryštálového cukru, 25dkg polohrubej múky, 1/2 dcl vody, 1dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva.KRÉM: 2 kyslé smotany, 1 smotana na šľahanie, 5 polievkových lyžíc práškového cukru, OVOCIE: v mojom prípade 3ks banánov, ríbezle (na hlavnej foto jahody:)
POLEVA: 1 zlatý klas (alebo smotanový/vanilkový puding), 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, šťava z kompótu a voda (spolu 1/2 litra)

POSTUP PŘÍPRAVY

Máme aj obrázky:)

Nachystáme si aspoň väčšinu ingrediencií.
Vytriedime tie na prípravu piškóty.
Upečieme piškótu. Najprv šľaháme bielka, k nim pridáme cukor, žĺtka, a ostatné. Zamiešame, vylejeme na plech, pečieme 15-20min/180˚C.
Pripravíme prísady na krém (+ovocie).
Vyšľaháme šľahačku a vmiešame cukor a smotany.
Nalejeme na vychladnutú piškótu.
Očistíme ovocie a pekne poukladáme (aby sa nám to lepšie krájalo) na krém a odložíme do chladničky.
Kým to všetko chladne v chladničke, pripravíme si zvyšné ingrediencie - tentoraz na polevu.
Zamiešame v hrnčeku...
...a varíme až kým to nezhustne.
Nalejeme na vrch a znova strčíme do chladničky!!!
Zbehneme pozrieť výbuch v jedálni - keď sa mama nepozerá, deti majú "hody":)))
Potom už len chodíme do chladničky, kým nie je plech prázdny.