Mäsové guľky v paradajkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté mäsko-1kg pliecko, ryža-1,5 sáčka, pasírované paradajky-2 krabičky, zemiaky, zeleninový bujón, 2 vajíčka, koreniny: soľ, mleté čierne korenie, cukor, vegeta, cesnak.

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Pliecko pripravené na mletie...
Ingrediencie do guliek - ručička nie:), tá pomáha...
..ešte zvyšok...
Mäsko zomelieme, pridáme 2 vajíčka a ochutíme soľou, vegetou, korením a cesnakom podľa chuti, pridáme ryžu a poriadne premiesime.
Formujeme guľky, ktoré obaľujeme v hladkej múke.
Vecičky na paradajkovú omáčku:) + soľ a cukor podľa chuti...
250 ml zeleninového bujónu (1 kocka+voda) a 2 pasírované paradajky necháme spolu pekne povrieť cca 10 minút a vychutíme podľa svojej chuti. Konzistejšn by mala byť ako redšia jablková výživa. No...mala, ja robievam takúto omáčku. Komu chutí, nech sa pridá:)
Guľky vkladáme do osolenej vriacej vody a necháme variť za občasného premiešania cca 15-20 minút. Uvarené šups do omáčky.
Príloha možu byť zemiačiky, alebo zemiaková kaša, alebo knedlik. Dobrú chuť.