Palmarínové rožteky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

klasické kysnuté cesto - hl. múka, kvások z kvasníc, mlieka, 1 lyž.kryšt.cukru,soľ, 1 palmarín, na potretie - vajce, sézam, ľanové semiačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to receptík od maminky, keď som bola malá, tak som jej s tým pomáhala.
Najprv si urobíme z kvasníc, mlieka a cukru kvások, potom ho pridáme do múky zmiešanou s 2 lyžičkami soli. Po vykysnutí rozvaľkáme na trojuhoľníčky, na ktoré poukladáme na malé kocky nakrájaný palmarín. Následne stočíme do rožtekov. Potierame rozšľahaným vajíčkom, posolíme a posypeme sézamom alebo ľanovými semiačkami - kto čo miluje. Pečieme v rúre na 200 st.C do zlatista. Ten palmarin sa v nich krásne roztopí a z vnútra zostanú také vláčne. Najlepšie sú trošku vychladnuté.Dobrú chuť!!! Mňam, mňam, mňam.