Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom II. + ďalší spôsob prípravy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 500 g hladká múka * štipka soli * 30 g droždie * 40 g práškový cukor * 1 vajíčko * 1 uvarený zemiak * 100 ml roztopené maslo * 200 ml mlieko _____ Krém: 750 ml mlieka * 2 vanilkový cukor * 2 Pl cukru * vanilkový puding _____ maslo alebo olej na potieranie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept s postupom mám z časopisu. Cesto je po upečení krásne mäkké a jemné a zaujímavý je aj spôsob ukladania buchtičiek :))
|
múka, štipka soli |
|
rozdrobíme droždie |
|
pridáme cukor |
|
vajíčko |
|
nastrúhame uvarený zemiak |
|
roztopené maslo |
|
teplé mlieko |
|
vypracujeme cesto |
|
necháme nakysnúť |
|
kávovou lyžičkou namočenou v roztopenom masle odoberáme z cesta kúsky veľkosti orecha |
|
a ukladáme vedľa seba na pekáč |
|
až celý zaplníme |
|
necháme podkysnúť |
|
upečieme - 20-25 minút 180 st. resp. rešpektujeme správanie vlastnej rúry :)) |
|
tak 6 dcl mlieka s cukrami necháme zohriať |
|
a vo zvyšku rozmiešame puding |
|
vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme riedky puding |
|
a môžeme servírovať :)) |