Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom II. + ďalší spôsob prípravy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500 g hladká múka * štipka soli * 30 g droždie * 40 g práškový cukor * 1 vajíčko * 1 uvarený zemiak * 100 ml roztopené maslo * 200 ml mlieko _____ Krém: 750 ml mlieka * 2 vanilkový cukor * 2 Pl cukru * vanilkový puding _____ maslo alebo olej na potieranie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept s postupom mám z časopisu. Cesto je po upečení krásne mäkké a jemné a zaujímavý je aj spôsob ukladania buchtičiek :))

múka, štipka soli
rozdrobíme droždie
pridáme cukor
vajíčko
nastrúhame uvarený zemiak
roztopené maslo
teplé mlieko
vypracujeme cesto
necháme nakysnúť
kávovou lyžičkou namočenou v roztopenom masle odoberáme z cesta kúsky veľkosti orecha
a ukladáme vedľa seba na pekáč
až celý zaplníme
necháme podkysnúť
upečieme - 20-25 minút 180 st. resp. rešpektujeme správanie vlastnej rúry :))
tak 6 dcl mlieka s cukrami necháme zohriať
a vo zvyšku rozmiešame puding
vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme riedky puding
a môžeme servírovať :))