Cigáňovo lečo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Výborný obedík pre celú rodinku, najmä ak máte doma plnú záhradu sezónnej zeleniny a chlapov závislých na mäse a slanine ;o)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk detail

Potrebujeme: rodinné balenie kuracích horných stehien (12 ks) - 10-15 dag oravskej slaniny - 4 stredne veľké papriky - 3-4 veľké paradajky - 2 veľké cibule (alebo hromada malých) - olej - soľ
1. Slaninku pokrájame na kocky a necháme vo veľkej panvici rozpražiť (môžeme, ale nemusíme si pomôcť lyžicou oleja). Na upraženej slaninke opečieme umyté, usušené a mierne osolené kuracie stehná. Na soľ pozor, slaninka je slaná dosť.
2. Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu, papriky a paradajky.
3. Keď sú stehienka upečené domäkka, vyberieme ich a odložíme na teplé miesto.
4. Vo výpeku upražíme cibuľu do sklovita.
5. Potom pridáme papriku, podusíme a keď paprika zmäkne, pridáme aj paradajky. Dusíme až kým to nemá konzistenciu leča.
6. Nakoniec pridáme kuracie stehienka a ešte chvíľu podusíme.
7. A môžeme podávať - najlepšie so zemiakmi, s chlebom alebo kto čo zje, ja to baštím len tak, ako je ;o) dobrú chuť!!!