Krabí koktail s vejárikmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

krabie tyčinky, konzerva kukurice, konzerva mandariniek, majonéza, kyslá smotana, mleté čierne korenie alebo celé čierne korenie a pomelieme si ho, soľ - používam morskú a priamo ju meliem, kvapka olivového oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

S týmto receptom na božský šalát by som sa nevedela nepodeliť. Absolútne jednoduchý a zvládnete ho za 10 minút, finančne nenáročný a pre hostí k "zulíbání". Keď som ho u kamarátky jedla ja, bola som natoľko pažravá, že ostatným spolustolovníkom sotva niečo ostalo. Odvtedy ma už síce nikto nepozýva..... ale stálo to za to :-))

1. Recept na tento šalátik som dostala od kamarátky Simonky G. a je fakt uno ňuňo numero uno. Tu sú potrebné prísady.
2. Do kastróla dáme vodu, šprtneme trocha citróna, aby sme sa zbavili rybacej chuti. Kto sa pachuti nechce zbaviť, prekročí tento bod o jeden nižšie.....
3. .... a varíme. Asi dve minútky, aby sa nezačali krabie prstíky rozpadať.
4. Necháme úplne vychladnúť a úplne odkvapkať.
5. Vychladnutých krabov pokrájame na drobné faldíky a nahádžeme do misy.
6. Pridáme ostatné prísady a zľahka zamiešame. Nasleduje zložitá operácia a vytvorenie vejárikov.
7. Najlepšie poslúži starší chlieb. U nás je starší chlieb úplnou raritou, nakoľko ho zjeme hneď za čerstva a tepla. Z krajcov chleba vykrajujem ostrou formičkou vejáriky a zbytky chleba odložím susedovi pre zajacov.
8. Detail vejárika.
9. Vejáriky osmahnem na olivovom oleji, štyri hneď šupnem do seba, s jedným sa "hrala" aj dcérka a na moje veľké počudovanie ho "málem" zjedla.
10. Šalátik naložím do martini pohárov, ozdobím vejárikmi a podávam chladené.
11. A ako inak, brú chuť!!!!!!!