Zapečený karfiol so zemiakmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 karfiol, cca 8 veľkých zemiakov, 1ks obyčajný párok alebo 25dkg slovenskej, 2 vajcia, 2dl mlieka, malá konzerva zaváraných šampiňónov, 2 paradajky, 10dkg syru Feta alebo balkán, soľ, mletá červená paprika, vegeta, mleté čierne korenie, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si karfiol rozobratý na ružičky, misu na zapekanie si vymastíme olejom, na dno ukladáme plátky surových očistených zemiakov, posolíme, pokoreníme, dáme vrstvu karfiolu, trochu mletej slaámy a na kocky pokrájaný syr, šampiňóny, zasa vrstvu zemiakov, takto opakujeme a poslednú vrstvu zemiakov opäť okoreníme, pokvapkáme olejom, zalejeme mliekom s vajciami a uložíme plátky paradajok, pekáč zakryjeme a pečeieme, po asi 40 minutách pekáč odokryjeme a dopekáme do chrumkava.
K zapečenému karfiolu podávame hocijakú zeleninu- je to mňamka. Dobrú chuť!
Ja som robievala často karfiol zapačený s bešamelom, ale načo dávať múku. keď netreba zbytočne kalorijky, no nie?