Cappucínové mini-bábovčičky ku káve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tieto vynikajúce bábovčičky pečiem na slávnostnejšie príležitosti. Vyzerajú vynikajúco a chutia vynikajúco. Výborne chutia poliate pudingom a výborne vyzerajú načačkané šľahačkou a s ovocím. Podávam ku káve ako veľké jednohubky. A okrem iného, ide leto, kto sa chce navliecť do minuloročných plaviek, nech si dá radšej jednu pidi-bábovku ako jednu veľkú bábovku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvádzam nižšie. Postup je jednoduchý, výsledok fantastický.

Potrebné prísady: 2 vajíčka, štvrť litra kryštálového cukru, pol vrecka cappucina v prášku, pol litra polohrubej múky, mlieko na redšiu konzistenciu, prášok do pečiva, 4 PL silnej čiernej kávy, čokoládová poleva
Potrebné pakšamenty, rozumej vercajch na pečenie: štyri formičky na minibábovčičky, mixér, samozrejme sitko na preosiatie múky a vylízatko na vylízanie misy
3. K pečeniu u nás doma je potrebná aj Laura. Teraz dokonca predbehla mamku a v konečnej fáze bol "boj" o formičky, the winner is mamička.
4. V mise si vyšľaháme dve celé vajíčka s kryštálovým cukrom a pol balíčkom cappucina na hustú penu.
5. Pridáme polohrubú múku. Ja múku vždy preosievam, od svokry som dostala sitko na preosievanie múky a odvtedy sa mi v pečení docela dobre darí. Za moje úspechy vďačím sitku. Múka sa prevzdušní a koláč v rúre pekne priberie.
6. Pridáme mlieko - dávam toľko, aby vznikla redšia konzistencia, vychladnutú kávu - urobte radšej silnú kávu ako hrôza, až takú silnú, aby ste ju nedokázali vypiť. Na záver pridajte prášok do pečiva a hopsnem na formičky.
7. Vymažeme si formičky. Závidím tomu človeku, ktorý zohnal takéto formičky v silikónovej podobe. Mne sa to ešte nepodarilo, ale nevzdávam to. Formičky mojich "snov" musia byť asi 3 decové, na vrchu s jamkou na ovocie alebo ozdobu a širokú sukničku.
8. Formičky naplníme asi jeden centimeter pod úroveň polovičky formy na výšku. Jednoduchšie povedané, niečo pod polovičku, aby mohli pekne narásť a nevytiekli pri pečení do rúry.
9. Šups s bábovkami do rúry. Pečieme asi hodinku pri teplote 170 stupňov.
10. Dcérka sa začína zjavne nudiť a pýta "kakavko". Zapínam mikrovlnku.
11. Mlieku pomohlo 800 W dostať sa von z pohára a rozhodlo sa vybuchnúť. Mikrovlnku vypínam a idem ju okýpiť od zhoreného smradľavého mlieka. Keď sa darí, tak sa darí.
12. Ak sme nezabudli na bábovky v rúre, tak ich vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke zo všetkých svetových strán a potom ich opatrne vyklopíme.
13. Ozdobíme "dle svého gusta" a podávame ku káve. Ak chcete, aby sa k Vám hostia často vracali, tak ich často pečte. Aj opak potvrdzuje pravidlo a k tomu urobte nevydarenú kávu a hostí už neuvidíte. Každá možnosť má svoje čaro :-)))
14. A na záver. Bábovku robievam pre väčší počet hostí vo veľkej forme a tiež má niečo do seba. Ozdobím ju celú čokoládou a posekanými mandľami, urobím kávu a pokecaníčko môže začať....
15. Brúúúú chuť!!!!