Syrovo-sunkovo-brokolicovo-spenatovy quiche



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 125 g palmarinu alebo masla, 3 dl hladkej muky, 1 PL studenej vody. Na plnku: brokolica, sunka, listovy spenat (kupujem v kauflande,take mrazene gulicky) asi 200 g tvrdeho syra (ja som zmiesala udeny aj klasicky), 1 slahackova smotana (200g) alebo kysla alebo smotana na varenie, asi 1 dl mlieka, 4 vajicka, sol, mlete cier.korenie Na klasicky hlboky plech treba davku zdvojnasobit!

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na cesto som si dovolila pozicat od Evulky,dufam,ze nebude vadit. Ostatne je viac-menej improvizacia a cele to je jeden rychly obed.

Takze suroviny na cesto si spracujeme,na chvilu dame do chladu,aby maslo zase trosku stuhlo. Medzitym si na pare uvarime brokolicu a gulicky spenatu.
Cesto utlapkame do nizsej kolacovej formy,evicka uvadza okruhlu s priemerom 25 cm,ja som to natlacila do maleho vymasteneho,mukou vysypaneho plechu (cesta som tak od oka urobila trosicku viac). Popichame vidlickou a 10 min. predpekame v rure vyhriatej na 220 stupnov.
Zatial si zmiesame smotanu,vajicka,mlieko, nastruhany syr a nakrajanu sunku,mozeme jemne osolit a okorenit,ale pozor na syr,niektore su slansie.
Na predpecene cesto rozlozime brokolicu a spenat a zalejeme pripravenou masou.
Pecieme asi 20 min stale na tych 220 stupnoch. Ja som po 20 min.ruru vypla a nechala tam kolacik dojst dalsich 5 minut.


Na velky plech som na zalievku pouzila: 1 kyslu + 1 smotanu na varenie, asi 3 dl mlieka, 7 vajec. To len pre inspiraciu, kludne improvizujte :-)

A teda takto strasne krasne dakujem Evulke za inspiraciu a cakam na hladnych chlapov,co na to povedia :o) TIP: ku brokolici a spenatu mozeme pridat aj olupane nakrajane paradajky,resp.ako priloha sa bude hodit paradajkovy salat