Tarhoňové rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 bal tarhoňa * 1 PL olej * 1 konzerva šampióny/170g/ * 1 konzerva kukurica * 350g mraz.hrášok * 1/2 póru * 3 PL slnečnicové semienka * soľ * MČK * vegeta * plátok masla * 1 ML práš.cukor *

POSTUP PŘÍPRAVY

- zasa na iný sposob tarhoňa - jednoduchá a chutná

- na 1 PL oleja si opražíme tarhoňu, po opražení pridáme soľ, vegetu a scedené šampióny
- zalejeme vodou a necháme variť /na 2 šálky tarhone som dala 2 1/2 šálky vody - ale všetko záleží od výrobcu - alebo kľudne si ju uvarte tak ako ju robievate vy /
- kým sa nám varí tarhoňa - pripravíme si hrášok: - na plátku masla opražíme na miernom ohni na kolieska nakrájaný pór
- po opražení pridáme prepláchnutý mraz.hrášok a ochutíme soľou, vegetou, MČK a 1 ML pr.cukru - podusíme - tak aby hrášok zostal chrumkavý /množstvo korenín nikde nepíšem - to už si každy podľa svojej chuti - ja to vždy všetko chutnám keď sa varí a dochucujem/
- slnečnicové semienka na miernom ohni popražíme na suchej panvici do bledučkohneda
- do opražených šupneme kukuricu /scedenú/ - a premiešavame do prehriatia kukurice
- tarhoňa sa nám zatiaľ pekne uvarila
- keďže som mala malý hniec - všetko som premiešavala vo veľkej panvici - spolu uvarenú tarhoňu , udusený hrášok a slnečnicu s kukuricou - podľa chuti ešte možeme dosoliť
- hotovo