Ľahké, skvelé, karoténové cestovinky alias nič pre chlapov:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny /penne, fusilli,mašličky alebo hocijaké väčšie/, olivový olej, zeleninová soľ /dobré, keď je/, dva, tri strúčiky cesnaku, 3-4 mrkvičky-karotky a najlepšie vlastnoručne vypestované:), pažítka alebo petržlenová vňať alebo oboje ..

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja takto bleskovo a jednoducho upravené cestovinky vážne milujem, malý ich miluje o trochu menej /ale zje/, no a manželík ich nemiluje vôbec /možno tak s pridanou čabajkou:)
Cestoviny si uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody /ja pridávam aj pár kvapiek oleja, aby sa nedajbože nezlepovali/. Medzitým si na oleji speníme najemno nakrájané strúčky cesnaku /1min/, pridáme taktiež najemno nastrúhanú karotku a orestujeme, naozaj len veľmi krátko /dve, tri min/.Hotovo. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, ochutíme zeleninovou soľou.Podávame IHNEĎ. Ozdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Sú vážne skvelé, dostaneme do seba poriadne množstvo karoténu /teraz v lete potrebné!/, ktorý naše telo dokáže vďaka oleju aj krásne spracovať, keďže karotén sa rozpúšťa v tukoch.
Dobrú chuť.