Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balíček kuracích pŕs (cca 600-700g), slovenské halušky v prášku, 1 vajce, voda, soľ, ml.č.korenie, múka, majoránka, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je šialene jednoduchý receptík, ale chuťovo super, tentokrát aj s obrázkovým postupom :-)

toto sú potrebné ingrediencie..
prsíčka očistíme, umyjeme a vyklepeme
osolíme
a necháme chvíľku odležať, kým pripravíme cestíčko. Mne vyznikla takáto pekná kôpka.
Do polievkového taniera nasypeme cca pol sáčku halušiek, ja používam len tieto, chuťovo sú naj.
prilievame vodičku, kým nie je cesto tak husté ako na halušky, teda, že nám v ňom stojí lyžica
malo by to vyzerať asi takto..
capneme tam 1 vajce
a rozmiešame..
dolejeme ešte troška vody, cesto by malo byť trocha hustejšie ako palacinkové.
pridáme mčk, majoránku a vééééľa cesnaku. Nesolíme, samotné halušky majú soli až až.
rozmiešame a máme hotové cestíčko.
Naklepané a osolené mäsinko obalíme najskôr v múke
v cestíčku
a vyprážame na rozohriatom oleji.
Takto vyzerajú upečené. Mňam.
A môžeme papať. Tentokrát sme mali varené zemiačky a uhorkový šalát. ...brúúú chuť!