Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček kuracích pŕs (cca 600-700g), slovenské halušky v prášku, 1 vajce, voda, soľ, ml.č.korenie, múka, majoránka, cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je šialene jednoduchý receptík, ale chuťovo super, tentokrát aj s obrázkovým postupom :-)
|
toto sú potrebné ingrediencie.. |
|
prsíčka očistíme, umyjeme a vyklepeme |
|
osolíme |
|
a necháme chvíľku odležať, kým pripravíme cestíčko. Mne vyznikla takáto pekná kôpka. |
|
Do polievkového taniera nasypeme cca pol sáčku halušiek, ja používam len tieto, chuťovo sú naj. |
|
prilievame vodičku, kým nie je cesto tak husté ako na halušky, teda, že nám v ňom stojí lyžica |
|
malo by to vyzerať asi takto.. |
|
capneme tam 1 vajce |
|
a rozmiešame.. |
|
dolejeme ešte troška vody, cesto by malo byť trocha hustejšie ako palacinkové. |
|
pridáme mčk, majoránku a vééééľa cesnaku. Nesolíme, samotné halušky majú soli až až. |
|
rozmiešame a máme hotové cestíčko. |
|
Naklepané a osolené mäsinko obalíme najskôr v múke |
|
v cestíčku |
|
a vyprážame na rozohriatom oleji. |
|
Takto vyzerajú upečené. Mňam. |
|
A môžeme papať. Tentokrát sme mali varené zemiačky a uhorkový šalát. ...brúúú chuť! |