Kandizovaný zázvor



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zázvor, voda, cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv zázvor ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Namočíme ho do studenej vody . Močíme ho asi týždeň aby sa zázvor čiastočne zbavil štiplavosti a aby trošku zmäkol.Vodu meníme 2 krát za deň. Po týždni ho úplne zlejeme a mierne osušíme. Zázvor zasypeme cukrom, ja som dala práškový aj kryštálový. Zázvor v cukre dobre poobaľujeme a dáme sušiť do rúry na 150 stupňov kým nezačne cukor bublať, potom rúru vypneme a zázvor v nej necháme vychladnúť, toto opakujeme 3-4 krát. Nakoniec po 3-4 raze vychladnutý zázvor poobaľuleme ešte raz v cukre a uskladníme.

...
...
...
...
Takto pripravený zázvor môžeme používať do pečenia(koláče, muffins...) alebo ho papáme miesto cukríkov (samozrejme striedmo). Zázvor je výborný na trávenie keď to preženieme z jedením. :-)))