Roládka s hubami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g mletého mäsa , 250 ml mlieka, 100 g údeného syra,soľ, vegeta, mleté biele korenie. Na plnku budeme potrebovať: 4 vajcia, maslo, 1 vačšiu cibuľu, 150 g hríbov ( je jedno, ahý druh to bude, ja robím zo šampiónov,ale môžu byť aj hlivy..atď...), kapia, sterilizovaný hrášok a kukurica.

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Pomelieme si mäso, pridáme mlieko a polovicu postrúhaného syra
Pridáme soľ, vegetu a korenie, dobre premiešame,zakryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky
To len tak,že Vikinku som musela odfotiť,že je tancujúca princezna z barbie,lebo to v nedelu dávali na Minimaxe takže tak :-)))
Zmes si ráno vyberieme z chladničky,je pekne tuhá, nebude sa nám rozpadávať. Už som robila roládu aj narýchlo a nemala som zmes cez noc v chladničke, no ťažšie sa potom stáča na plechu
Na masle upražíme/udusíme hríby...
...pridáme vajcia a urobíme praženicu... ( hríby sa majú chvíľu dusiť na cibuľke, lenže Vikinka cibuľku nemá rada tak som ju tentokrát vynechala,ale vy ju nevynechajte:-))
..mäso si dáme na vymastený plech,kde ste pripravili alobal, podľa rozmerov plechu na pečenie si ho prispôsobte tak,aby bol po celom rozložený.. mäso rozložíme rovnomerne po celom alobale
praženicu s hríbami rozotrieme na mäso, od okraju necháme asi 2 cm. Pridáme kukuricu, hrášok, pokrájanú kápiu,ale podľa chuti čo len chcete...
...a to najhoršie :-)))) pekne preklopíme alobal cez seba,prípadne tie šikovnejšie aj zrolujú ,ako sa podarí :-))) a vytvoríme roládku, celá má byť prekrytá alobalom, upravíme ho aj zboku
..mäso dáme piecť cca na hodinku, zatiaľ sa venujeme napríklad dieťatku, konkrétne moje sa zatiaľ naučilo plávať :-))) Po upečení mäsko odbalíme z vrchnej časti z alobalu, posypeme syrom a dáme zapiecť tak,aby sa syr roztopil
Roládka je úžasná,priznám sa že úvodné foto je síce reálne tejto roládky,ale fotené z receptov. Moja je síce menej krásna vzhľadovo,ale chuťou úžasná....