Výborné parížske rožteky s postupom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 bielka, 20dkg. kryš.cukor, 25ml vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny si dáme do misy nad paru ale nevaríme iba zohrejeme podiaľ sa cukor neroztopí. Došlaháme el.šľahačom do vychladnutej masy dáme 130g orechou, 60g praš. cukor, zamiešame.

Cesto si naplníme do vrecka a vytláčame tenké pasiky na plech. Dáme upiesť ´, vlastne iba usušiť ja dávam na 100C a sledujem pokiaľ sa mi pekne spodok neodlepí od papiera. 15-20 min.
POkým sa nám to suší v rúre. Všľaháme si plnku nad parou. Ja dávam 3žĺtka (čo mi ostane z cesta)+2vajíčka, 100g čokolády na varenie 1 vanilínový cukor, kryštálový cukor 200g -250g ja dávam od oka. Všetko pekne šlaháme asi 15-20min. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vyšlaháme si 250g Hera, malso 80%... iné nedávam spolu s práš.cukrom ten dávam od oka 3-4 lyžice s troškou rumu. Vyšlaháme do penista
Plnky pekne spojíme sa nastriekame na upečené rožteky
Dala som si tú namahu a spočítala vyšlo mi ich + -100ks. Samozrejme ak to robíte za prítomností detí na ten počet rýchlo zabudnite:(
Nakoniec ich namáčame v čokoláde, ktorá musí byť prechladená aby nám to nestekalo po okrajoch a už len dobrú chuť:o) :o) :o)