Zdravý jablkový dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 šálky ošúpaných jabĺk pokrájaných na malé kocky - 3/4 šálky hnedého cukru - 1 ČL škorice - 2 kopcovaté PL celozrnnej múky - 1 šálka ovsených vločiek - pol osminky (kocky) masla, dajte aj celé, ak sa Vám bude zdať suché

POSTUP PŘÍPRAVY

... alebo apple crumble na môj spôsob. Podobný recept tu už je, toto je drobná obmena. Je výborný, zdravý, jednoduchý, rýchly na prípravu a tlačil ho aj môj syn.

Pokrájané jablká zmiešame s hnedým cukrom...
... a dáme na malý plech alebo zapekaciu misku vymastenú maslom / margarínom. Ja nerada vymasťujem, namiesto toho používam papier na pečenie. Jabĺčka sa snažíme rozvrstviť rovnomerne a potom dobre dlaňou ucapkať.
Vločky, múku a škoricu dobre premiešame. Kto chce, môže vmiešať aj zmäknuté maslo, ale mne sa nechcelo. Možno by to tak bolo ešte kompaktnejšie.
Sypkú zmes rovnomerne navrstvíme na jabĺčka a ešte raz všetko dobre popritláčame.
Kto nezmiešal sypkú zmes s maslom - kúsky masla rozložiť navrch a šup do trúby. ALE POZOR!!! To maslo treba dať nahusto, hustejšie ako na foto, lebo inak Vám na vločkách môžu ostať suché miesta. Pečieme cca 25-30 minút pri teplote 175 stupňov na teplovzdušnom programe (alebo cca 200 stupňov pri obyčajnom pečení).
Podávame obrátene - čiže preklopíme tak, aby sa vločky ocitli pod jablkami. Je to super za tepla aj za studena, so zmrzlinou, šľahačkou... alebo len tak. Dobrú chuť!