Marinované bravčové karé-vhodné na grilovanie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 až 2 kg- Bravčového karé***Marináda: 4 polievkové lyžice obyčajnej horčice, 2 pol. lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 kávovú lyžičku soli-nie kopcovitú-prípadne podľa vašej chuti , 1/2 lyžičky zeleného korenia a 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, sušená alebo čerstvá bazalka a provensálske korenie -bylinky spolu za 1 kávovú lyžičku, pretlačený cesnak aspoň 4 strúčiky

POSTUP PŘÍPRAVY

Takisto, ako pri šaláte veľmi jednoduchý. Doteraz sme vždy grilovali len kuracinku a keďže sme jej už prejedení, tak sme sa rozhodli pre zmenu a vyplatilo sa. Mäsko bolo šťavnaté a veľmi chutné:o) Bohužiaľ bola som v časovej tiesni, tak obrázkový postup nie je úplne podrobný, ale myslím, že úplne na prípravu stačí. Karé by som odporučila marinovať deň pred grilovaním, alebo nechať ho postáť v marináde minimálne 4 hodinky. Tak šupito na postup:

Odkostené mäsko nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, nám vyšlo 11 alebo 12 kúskov a potrieme marinádou z oboch strán, ktorú sme si pripravili vymiešaním vyššie uvedených surovín.
Kto nemá v hlave, má v rukách a keďže som zabudla do marinády pridať roztlačený cesnak, tak som ručne "natierala" každý rezník cesnakom...
...marinované karé dáme na chladné miesto odpočívať...ako som spomínala najlepšie cez noc alebo minimálne na 4 hodinky...
...keď už je uhlie pripravené na náklad, rezne poukladáme na rošt a grilujeme z každej strany, spolu nám to trvalo ani nie 20 minút...
...ugrilované mäsko podávame so šalátom, chlebíkom alebo s čím chcete...Dobrú chuť...