Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 salotky*
2 struciky cesnaku*
2 PL pikantnej paprikovej pasty*
1/2 CL mleteho rimskeho kminu*
1 CL cerstveho Thymianu*
3 PL olivoveho oleja*
700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)*
1/2 l mäsoveho vyvaru*
50g susenych marhul*
sol,cierne korenie*
350g slovenskej ryze
POSTUP PŘÍPRAVY
Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki.