Výborná a jednoduchá Sacherova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť
Žĺtky vymiešame s cukrom
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta.
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery.
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu.
Dobrú chuť!