Výborná a jednoduchá Sacherova torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery
POSTUP PŘÍPRAVY
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.
|
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť |
|
Žĺtky vymiešame s cukrom |
|
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva |
|
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme |
|
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. |
|
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút |
|
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak. |
|
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty |
|
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery. |
|
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu. |
|
Dobrú chuť! |