Žmolenkový koláčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček cukru,
1 ks tuku- Hera,/ maslo, Palmarin/,
2 vajcia,
štipka soli,
1 vanilkový cukor,
1 prášok do pečiva,
1 ks jogurtu- biely alebo s príchuťou podľa zvoleného ovocia,
mlieko podľa potreby,
ovocie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Spolu zmiešame múku, tuk, cukor- rukou urobíme žmolenku a jednu tretinu odložíme na posypanie. Do zbylého vmiešame prášok do pečiva, vanilkový cukor, soľ, jogurt a konzistenciu upravíme pridaním mlieka. Cesto vlejeme alebo rozotrieme do vymazaného plechu a poklademe ovocím, posypeme odloženou žmolenkou a dáme do stredne vyhriatej rúry asi tak na 20-30 minút piecť do ružova, vyskúšame špajdlou, či sa cesto nelepí.
Recept mám od svojho ocka, ktorý veľmi rád vypeká, dnes som koláč vyskúšala i ja. Keďže nám chutil, posielam ho ďalej a prajem dobrú chuť. Ospravedlňujem sa, že nemám k dispozícii foto, do budúceho receptu sa zdokonalím.