Francúzsky krémeš
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto-400g,500ml smotany na šľahanie,1 stužovač šľahačky,čokoládu a stužený tuk na polevu
Žĺtkový krém-1l mlieka,150g Zlatý klas,2 žĺtky,200g kryštálového cukru,10 bielkov
POSTUP PŘÍPRAVY
Rúru vyhrejeme na 200°C.Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 rovnaké pláty.Preložíme na plechy potrieme vajíčkom a upečieme.
Krém-V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtky.Zvyšné mlieko dáme variť a do vriaceho vlejeme zmes so Zlatým klasom a žĺtkami.Uvaríme do zhustnutia.Odložíme a do horúceho vmiešame vyšľahaný tuhý sneh s bielkami.
Upečený plát lístkového cesta potrieme horúcim uvareným krémom a necháme vychladnúť.Na vrstvu krému rozotrieme dobre vyšľahanú šľahačku.Prikryjeme druhým upečeným plátom.Pripravíme si čokoládu a vrch potrieme.Po stuhnutí krájame.
Dobrá rada-upečený plát si pokrájame na úhľadné štvorce ešte predtým ako ho dáme na šľahačku.Potom už len poukladáme a krájame podľa toho.