Saxana rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 12PL polohrubej múky, 3PL oleja, 1/2 prdopeč-u na krém č.1: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 10PL cukru, 3PL kakaa, 250g Hery na krém č.2: 2kyslé smotany, 1šlahačka, 3vanilky piškóty, 4banány (príp. iné ovocie)

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som dlllho dlho hľadala pre svojho manžela, ktorý si tento koláčik pamätá z detstva :O) Nakoniec sme zistili, že to nie je ani také zložité. A keďže som pátrala po ňom i tu, tak vkladám postup.

Všetky ingrediencie na korpus vymiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme zhruba 10 minút na 180stupňov.

V 3/4litry mlieka rozvaríme Heru a cukor. Do zvyška mlieka vysypeme zlaté klasy a kakao, rozmiešame a vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia a ešte horúce rozotrieme na koláčik.

Na vychladnutý krém môžme poukladať na hrubšie nakrájané kúsky banánu, na banán piškóty a zalejeme krémom zo šľahačky, smotán a vanilky.

Ešte by som koláčik asi vylepšila a korpus natrela nejakým pikantným džemíkom. A mne osobne viacej chutila verzia s konzervovanými mandarínka miesto banána. S banánom sa mi to zdá nevýrazné, lebo všetky chute sú len sladké :O)))