Výborná jablková štrúdľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie lístkového cesta (alebo si ho tie šikovnejšie maminy pripravia samé :-))
4 stredne veľké jabĺčka
5 lyžíc strúhanky
2 - 3 lyžice práškového cukru
škorica
maslo
múka na rozvaľkanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Jabĺčka si olúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame so škoricou (so škoricou nemusíte šetriť, dodá super chuť a arómu ;-))
2. Do rajničky si dáme rozpustiť maslo a zľahka na ňom, za stáleho miešania, osmahneme strúhanku (stmavne a začne krásne rozvoniavať)
3. Po odstavení rajničky pridáme práškový cukor (podľa chuti - ja dávam 2 lyžice, radšej potom prisypnem navrchu) a dobre premiešame
4. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi tak 1 mm
5. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú strúhanku a na ňu rozložíme postrúhané jabĺčka so škoricou.
6. No a už len zrolujeme, na oboch koncoch zatlačíme, aby nám nevytiekla šťavička z jabĺk, a šup na plech a do trúby (ja dávam na plech papier na pečenie)
Pečieme na 200 - 220 stupňoch asi 30 - 40 minút do svetlohneda.
Hotové dielko posypeme cukrom a je pripravené na papanicu.
Tak dobrúúúúúú chuť :-)