Zapečené gnocchi s kuracím maskom,brokolicou a sýrovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie masko*grilovacie korenie*brokolica*olej*smotana 33%*syr v črievku*strúhaný eidam*strúhaný parmazám*niva*

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prace sme si občas zasli po dennej službe posedieť.Neďaleko nás je talianska reštaurácia a varia tam samé dobroty a ešte krajšie servírujú.
Toto som si stále dala,nevedela som odolať.Oni to robia bez brokolice.S chuťou a výsledkom som veľmi spokojná.Snáď zachutí aj Vám.

Ráno si namarinujeme kuracie masko.Ochutime ho grilovacím korením a zalejeme troškou oleja.Necháme opočívať v chladničke do času varenia....
... a prišiel čas prípravy.........masko si vyklopíme na rozohriatu panvicu.Olej už nepridávame dali sme ho do maska.Opekáme do červena.....
...do hrnca si nalejeme smotanu ja som mala 215 ml,dáme do nej rozpustiť syr v črievku....
....do smotany pridám kúsok nivy....
...na dno zapekacej misky dáme kúsky maska...
...uvaríme si brokolicu....
...nastrúhame si syry.Na ľavo je eidam a napravo parmazám....
...do hrnca s omáčkou pridáme polovicu nastrúhaného eidamu a necháme rozpustiť....
...na masko si rozvrstíme brokolicu.....
....zvyšnú nivu z balenia nakrájame na kocky.....
...podľa návodu na obale si uvaríme gnocchi.Ja som mala takéto.....
...varíme.....
...uvarené gnocchi scedíme a dáme na suroviny v zapekacej miske....
...zvyšnú nivu rozložime po surovinách a zo syra-parmezámu si urobíme take kopky a tie tiez dáme do misy...
...zalejeme smotanovo-sýrovou omáčkou....
.....a ešte na vrch posypeme nastrúhaným eidamom.....
..zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 stupňov na 15 minút.Alebo kontrolujeme kedy máme povrch zlatý.Máme hotovo....
...možno sa Vám zdá postup zložitý,ale nie je tomu tak.je to hotové do 45 minút aj so zapečením.A výsledok isto stojí za to.Ozaj,nič som nesolila.Masko je v grilovacom korení-to je slané a syry sú slané dosť.Ale je to na Vás.