Prasiatko pod broskyňou a plnené zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiačky, oravská slaninka, cibuľka, karička
bravčové stehno, šunka, broskyňový kompót, plátkový syr
pác: cesnak, vegeta, červená paprika, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko dáme najlepšie na 24 hodín do pácu, na druhý deň opečieme z oboch strán, poukladáme na plech. Na každý kusok mäsa dáme plátok šunky, polku broskyne a prikryjeme plátkom syra a dáme zapiecť do rúry.
Menšie zemiaky uvaríme, očistíme, odrežeme vrch zemiaka, do druhej časti ktorú sme trošku skrojili aby nám zemiak stál lepšie na plechu, vydlabeme lyžičkou vnútro a naplníme nadrobno pokrájanou cibuľkou, oravskou slaninkou a karičkou. Prikryjeme druhou časťou zemiaka, možme spojiť špáratkom. Poukladáme na pekáč a osolíme orascujeme a dáme piecť.
DOBRÚ CHUŤ!!!