Obed po domácky:o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mäso...ja som mala 600g, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 veľmi zrelé rajčiny, paprika, cibuľa, 400g smotany, múku, cestoviny alebo halušky

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujete mäso aké doma máte, ja som vypratávala mrazák a našla som kosť z karé, (kúpené karé s kosťou) ktoré som dávnejšie vykostila a mäso vtedy použila, ale kosť zatiaľ odložila (väčšinou ju potom varím v kyslej kapuste, buď ako kapustnicu alebo segedín alebo len tak na polievku) ďalší kus bol tiež dosť veľký a vyzeralo to ako jeden stavec z krku kravy s mäsom (kúpili sme od známeho 10kg hovädzieho a bol tam taký kus a veru takéto som v obchode navidela predávať) ....a ešte nejaké kuracie kúsky...takže z každého trošku a po uvarení a obratí od kostí bolo čistého mäska 600g.
Veľmi rada robievam "Halušky s kuracinou po domácky" od hegniky a týmto VYNIKAJÚCIM receptom som sa inšpirovala aj dnes s malými obmenami.

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5849

Milé mäsko som dala do kuchty, pridala mrkvu, petržlen, paradajky, papriku, bujón a uvarila do mäkka. V ten deň som ešte nevedela čo z toho ďalej bude..... a na druhý deň...... to už je v obrázkovom postupe......

uvarené a obraté mäsko (môžte si ho uvariť aj deň vopred)
vývar z mäsa som si odložila aj s mrkvou a petržlenom, do hrnca som dala trošku oleja a osmahla na ňom jednu cibuľu, pridala mletú červenú papriku, zaliala som ju vývarom (asi 1,5-2 L) a smotanou rozmiešanou asi so štyrmi lyžicami múky, nechala prevrieť, pridala som tam mrkvu a petržlen, ktoré sa varili s mäsom a ponorným mixérom vymixovala.
potom som pridala mäsko, prisolila podľa chuti....
zamiešame, uvaríme cestovinu alebo ak máte čas, tak odporúčam Nikolkine halušky, sú skvelé!
Dobrú chuť!
...