Bryndzový posúch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej muky, 1 KL cukru, asi 3dl mlieka, 1/2 kocky drozdia, 2CL soli, 1-2 PL oleja (alebo 2PL masti), vajicko (nemusi byt) a 2 kocky bryndze, 1,5-2 tegliky kyslej smotany, slaninka alebo cibula

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na cesto som si "pozicala" od Marie I. (mucilienka),ale pridala som donho trosku oleja,aby nestvrdlo (poradila kamoska)

Takze z drozdia, vlazneho mlieka a cukru si urobime kvasok. V mise zmiesame muku,sol,olej (s mastou je cesto mozno trochu chutnejsie) a vykysnuty kvasok a zamiesime vlacne,nie moc huste cesto. Na teplom mieste nechame vykysnut (ja som nechala asi 1/2 hodinky). Vykysnute cesto roztlapkame na poolejovany plech (z tohto mnozstva mi vysiel jeden velky a jeden maly plech). cesto nema byt ani velmi tenke,ale ani prilis hrube. nechame este chvilu podkysnut,napr.kym sa nam vyhreje rura (kazdy si teplotu urci podla seba, ja som piekla pri 180 stupnoch)
V miske si vymiesame bryndzu a kyslu smotanu. Dosolovat ani inak ochucovat netreba,bryndza je slana a navrch pojde este slaninka (teda,ked ju tam chceme mat). Zmes natrieme na cesto a posypeme slaninou pokrajanou na male kocky,prip. pruzkami cibule (cibulu zvyknem chvilu podusit na masle). Kto nema rad ani jedno,ani druhe,vymiesajte bryndzu s koprom,tiez fajnove ,o) Pecieme vo vyhriatej rure asi 20 minut dozlata.