Plnka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 suchých rožkov, 7 vajec, 1 špekačka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1./ Rožky nakrájame na malé kocky /alebo ako sa podarí :-)/, do toho pridáme na oleji popraženú cibuľu /aj s olejom/, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú špekačku, vajíčka, posekanú zelenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie.

2./ Všetko premiešame a zhrnieme k sebe. Je dobré si pripraviť plnku deň vopred a nechať ju v chladničke, aby rožky viac nasiakli.

3./ Ja ju plním do kuraťa, alebo do mikroténových sáčkov a varím v polievke. Môžete použiť aj gázovinu, z plnky je potom pekný bochníček. Ak ju plníte do sáčkov, dobre ju stlačte a zaviažte. Vidličkou urobte do sáčku pár dierok.

4./ Varí sa približne 40 minút. Najlepšie chutí so zemiačkami, ale je výborná aj na Veľkú noc so syrkom a údeným.