Bravčové mäso s dvanástkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové stehno * olej * mleté čierne korenie * soľ * cibuľa * cesnak * PIVO 12% * pór * lyžicu dijonskej horčice na každú porciu

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuky kuk dole:

1. Bravčové stehno nakrájajte na slížiky,
2. osoľte, okoreňte,
3. a nechajte chvíľku postáť.
4. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky,
5. Mäso sprudka sprudka osmahnite na oleji zo všetkých svetových strán až do mäkka,
6. pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak,
7. na kolieska nakrájaný pór,
8. a dolejte asi 1,5 - 2 dcl piva dvanástky :-))))) To bude ale žrádlo :-)))
9. Nechajte dusiť asi 15 minút, na tanieroch podávajte s dijonskou horčicou. Ako prílohu som robila zemiaky na chorvátsky spôsob.