Bravčové mäso s dvanástkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové stehno * olej * mleté čierne korenie * soľ * cibuľa * cesnak * PIVO 12% * pór * lyžicu dijonskej horčice na každú porciu
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuky kuk dole:
|
1. Bravčové stehno nakrájajte na slížiky, |
|
2. osoľte, okoreňte, |
|
3. a nechajte chvíľku postáť. |
|
4. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky, |
|
5. Mäso sprudka sprudka osmahnite na oleji zo všetkých svetových strán až do mäkka, |
|
6. pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, |
|
7. na kolieska nakrájaný pór, |
|
8. a dolejte asi 1,5 - 2 dcl piva dvanástky :-))))) To bude ale žrádlo :-))) |
|
9. Nechajte dusiť asi 15 minút, na tanieroch podávajte s dijonskou horčicou. Ako prílohu som robila zemiaky na chorvátsky spôsob. |