Najlepšie mrkvové muffiny plnené tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 1/2 P polohr.múka * 1P kryš.cukor /dala som 1:1 hnedý s bielym/ * 1 1/2 ML sóda bikarbóna * 1 ML prášok do pečiva * 1/2 ML soľ, 1/2 ML ml.muškátový oriešok * 1 ML ml.škorica * 3 vajíčka + 1 bielok * 165 ml olej * 1 1/2 P strúhaná mrkva * 1/2 P sekané orechy * 1/2 P hrozienka * ........... * Tvarohová náplň: * 250g tvaroh * 1 vanilkový cukor * 2 PL pr.cukor * 1 žĺtko * ............ múka a maslo na vymazanie mufinkovej formy ............. * 1 P = 1 pohár 250ml *

POSTUP PŘÍPRAVY

- strašne dobručké, voňavučké ... tá mrkvička nech Vás neodrádza - vobec ju tam necítiť ..

Pripravíme si suché prísady: múka, sóda bikarbóna, soľ, prášok do pečiva, škoricu, ml.muškátový oriešok, cukor ... premiešame ich spolu
- vajíčka a bielok si vyšľaháme s olejom / to zostávajúce 1 žĺtko si odložíme bokom do tvarohu/ a pridáme prepláchnuté hrozienka a sekané orechy .. zamiešame
- pridáme nastrúhanú mrkvu na jemno a znova premiešame
a nakoniec pridáme suché prísady a poriadne vymiešame
- takéto cestíčko
- pripravíme si tvarohovú náplň: tvaroh, pr.cukor, vanilku a žĺtko premiešame / možete použiť kľudne aj jemný tvaroh - ja som použila hrudkový - lebo tu sa mi viacej páči jeho konzistencia, aby to nebolo tekuté a pre istotu aby to netieklo vrchom/
- formu naplníme mrkvovou masou a malou lyžičkou na ňu porozdeľujeme rovnomerne tvaroh - lyžičkou si trošku pomožeme a tvaroh jemne vtlačíme do do cesta - nech ho nemáme na vrchu ........ dáme piecť pri teplote 175 stupňov na caa 20 min
- upečené
- vychladnuté poprášime pr.cukrom a možeme "pocákať" čokoládou
- a tu je ešte jeden prierez ... sú neskutočne chutnučké a nik nechcel veriť, že je tam mrkva :)
ešte jeden pohľad