Francúzske zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky.

2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/.

3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky.

4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť.