Zapečené paradajky - tip na raňajky al. večeru
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
veľké rajčiny * praženica z 2-3 vajec * šunka * petržlenová vňať na ozdobu * čerstvá zelenina a chlieb ako príloha * chlieb * soľ * olej* tvrdý syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Výýýýýýborná papa!
|
1. Rajčiny postavte dole tlamičkou a odrežte vrchnáčiky. |
|
2. Rajčinky vypitvajte ostrou vydlabávačkou, |
|
3. a urobte riedku praženicu z vajíčok, šunky a soli. |
|
4. Na dno jenskej misy alebo menšieho pekáčika dajte trocha oleja, |
|
5. do stredu položte rajčiny, |
|
6. vypitvané brušká naplňte riedkou praženicou, |
|
7. polože kocky tvrdého alebo taveného syra, a dajte zapiecť. |
|
8. Zapekajte asi 20 minút pri 225 stupňoch. Ak sa Vám chce, narežte klobúčiky do kríža, vyzerá to veľmi pekne. |
|
9. Papkajte horúce. |
|
10. Vydlabané gulôčky z rajčín som položila na misu ako oblohu (škoda ich vyhodiť :-)) ) Nech Vám šmakuje! |