Zapečené paradajky - tip na raňajky al. večeru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľké rajčiny * praženica z 2-3 vajec * šunka * petržlenová vňať na ozdobu * čerstvá zelenina a chlieb ako príloha * chlieb * soľ * olej* tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýýýborná papa!

1. Rajčiny postavte dole tlamičkou a odrežte vrchnáčiky.
2. Rajčinky vypitvajte ostrou vydlabávačkou,
3. a urobte riedku praženicu z vajíčok, šunky a soli.
4. Na dno jenskej misy alebo menšieho pekáčika dajte trocha oleja,
5. do stredu položte rajčiny,
6. vypitvané brušká naplňte riedkou praženicou,
7. polože kocky tvrdého alebo taveného syra, a dajte zapiecť.
8. Zapekajte asi 20 minút pri 225 stupňoch. Ak sa Vám chce, narežte klobúčiky do kríža, vyzerá to veľmi pekne.
9. Papkajte horúce.
10. Vydlabané gulôčky z rajčín som položila na misu ako oblohu (škoda ich vyhodiť :-)) ) Nech Vám šmakuje!