Sladko-kyslé uhorky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 10 skiel: Nálev: 16dcl vody, 4 dcl octu, 20dkg cukru, 2 lyžice soli, trošku celého čierneho korenia, uhorky nakladačky, mrkva, cesnak, cibuľa, kôpor, chren, feferón, celé korenie, nové korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie na nálev spojíme a varíme 5 minút. Sklá umyjeme v horúcej vode. Na spodok skla dáme cibuľu, koliesko mrkvy, cesnak, kôpor, poprípade feferón a chren. Na tesno uložíme uhorky, zalejeme horúcim nálevom, hodíme nové korenie a dáme sterilizovať. Po vybratí prevratíme vrchom dole a zabalíme do utierok. Po prechadení obrátime a skontrolujeme,či dobre chytili..... bude aj foto, ale neskôr.

uvaríme si nálev...
do pohárov vložíme mrkvu, cibuľu, cesnak, kôpor... feferón a chren podľa uváženia
uložíme uhorky a dáme nové korenie.... zalejeme nálevom a sterilizujeme. ja som davala na plech do rury, podliate vodou...vyberam, ked zacne bublať vo fľaškách nálev....
po sterilizácii otočíme hore dnom a necháme vychladiť pod utierkou...potom otočíme skontrolujeme či dobre držia a označíme....