Maďarský guláš s domácou knedľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu

Nakrajame si maso na kocky. Dostat uz aj balene, rovno na gulas, ale ja krajam aj to, lebo su to moc velke kusky
Na kocky nakrajanu cibulu spenime na oleji, potom pridame nakrajane maso a nechame trosku posmazit, potom pridame 2 lyzicky sladkej mletej papriky, sol, cierne mlete korenie a dalej trosku smazime aj s tymito prisadami
Dalej pridame nakrajanu paradajku a asi tretinu cerstvej papriky, tiez nakrajanej (viac netreba), potom trosku rasce a vsetko trosinku dusime. Pekne to pusti stavu. Potom pridame lyzicku tymianu. Rozdrvime ho medzi prstami a dobre premiesame
Vsetko zalejeme vodou tak, aby bolo skoro uplne zakryte maso, stiahneme teplotu, zakryjeme hrniec a takto varime kludne aj hodinu a pol. Z casu na cas prideme pomiesat, ale inak sa o to vobec netreba starat. Ak sa stane, ze tam je malo stavy, mozeme doliat vodu, ale podla mojej skusenosti, takto zaliate to vydrzi
Takto krasne sa maso "rozpada", ked je hotove. Teraz sa teda moze zacat konecna faza. Pridame do gulasu asi 2 lyzicky majoranky, este trosku tymianu a vegetu podla chuti. Povarime asi 5 minut
zahustime zemiakovym (kukuricnym) skrobom rozrobenym vo vode. Samozrejme je lepsi hustejsi, kedze k nemu bude super knedla.
A kedze som tento gulas s knedlou robila na chate, tak taketo boli manzelove ranajky