domáca griotka***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé višne ( 4litre), 1kg cukru, 1 liter rumu, lieh alebo vodku podla uváženia, 5 litrové sklo s uzáverom.... pevnú vôľu

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je dobrota mojej maminky. Postup budem dopĺňať postupne, ako budeme robiť jednotlive kroky... Ak máte zvyšné višne, urobte si a neoľutujete :)

Umyjeme si višne a pripravíme cukor, rum a sklo.
Do čistého skla ukladáme po vrstvách cukor a višne....cukor a višne.... až skončíme cukrom. Uzatvoríme fľašu a necháme postáť na tmavom a chladnejšom mieste (komora, špajzík) do druhého dňa.
Na druhý deň zalejeme rumom....mal by byť až nad cukor a višne.
Uzatvoríme a vložíme do komory na 6-8 týždňov. Poznačte si do kalendára, aby ste nezabudli. V tomto čase višne s cukrom a rumom raz do týždňa premiešajte drevenou varechou. Potom bude nasledovať scedenie a riedenie alkoholom... keď precedíte, višne si nechajte ...je to ozajstná mňamka.