Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vajíčka, 3 PL kr.cukor, 2 PL hl.múka-kopcové, 2 PL kakao, Parížska šľahačka: 2 šľahačky -33%, 200g horká čokoláda /ale kľudne stačí aj 100g/, 2 PL kr.cukor, ..... ďalej na ozdobu : 1 šľahačka +1/2 stužovača, ... čokoládový dekor

POSTUP PŘÍPRAVY

... mali sme strašnú chuť na niečo ozaj sladučké, čokoládkové ... a viac menej som mala 3 smotany pred zárukou .. tak som ich spotrebovala ... receptík na túto úžasnú tortičku som našla niekde na nete .. tak sa mi dnes hodil

- deň predtým si vo vodnom kúpeli uvaríme parížsku šľahačku z 2 smotán, kr.cukru a hor.čokolády
uvarenú necháme vychladnúť a vložíme do chladničky
- na druhý deň takto krásne vyšľaháme .... pááni už len ten krém bol úžasný, že som už nemala chuť ďalej pokračovať :))
- na korpus si rozdelíme vajíčka na žĺtka a bielka ........................ žĺtka poriadne vyšľaháme s cukrom /caa 7 min/
- do vyšľahaných źĺtok si pridáme múku a kakao ... vymiešame ...
- pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame
- vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 175 stupňov caa 13 min
- upečené,... necháme vychladiť ... korpus je makulinký ako vatička .. aj tak chutí
- potrieme parížskou šľahačkou
a normálnou vyšľahanou šľahačkou so stužovačom .. aby sa nám jemne prelínali chute :)
- a podľa svojej fantázie ozdobíme čokoládovými hoblinkami ... prajem dobrú chuť