mäsové hniezda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: 250 g dlhých špagiet, soľ, 1/2 cibule, 2 PL oleja, 300 g mletého mäsa, 2 PL rajčinového pretlaku, 100 g varenej kukurice bonduelle z konzervy, 60 g nátier.masla, 2 PL slnečnicových semiačok, 1 PL nakrájaných čerstvých byliniek (zmes), mleté čierne korenie, chilikorenie (mletá červ.paprika-štipľavá), 2 vajcia, 2 PL mlieka, 4, rajčiny, žerucha (príp. petrž.vňať).

POSTUP PŘÍPRAVY

Špagety uvaríme podľa návodu.

Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso, taktiež dobre opražíme a vmiešame rajč.pretlak, kukuricu, nátier.maslo, slneč.semiačka a bylinky. Osolíme, okoreníme, rúru predhrejeme
na 200 stupňov.

Vajcia rozšľaháme s mliekom. Špagety rozdelíme na 8 častí a na papiery na pečenie pomocou vidličky
zakrútime na "hniezda". Polejeme mliekovo-vajcovou masou. Mäso rozdelíme na hnieda na stred a hneď
dáme piecť na cca. 12 min.

Podávame s pokrájanými rajčinami posypanými žeruchou.