nádherný Makovo-slivkový koláčik !



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kysnuté cesto Plnka: pomletý mak, cukor, mlieko na zabarenie, slivky, škoricový cukor, posýpka množstvo podľa veľkosti plechu, k plnke zase akú hrúbku chcete. Ja dávam na 30x30cm plech jedno balenie 250g už hotovej makovej plnky zmiešanej s cukrom. Na veľký plech by som dala určite aspoň dvojnásobok. Výška plnky by mala byť cca. 5 mm. Posledne som do nej šupla aj 1 dcl hruškovice.. bolo fajn. :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

pripravíme si kysnuté cesto podľa obľúbeného receptu a rozvaľkáme na pomastený plech.

Plnka: pomletý mak zabaríme horúcim mliekom, pridáme cukor podľa chuti. Dobre premiešame.
Natrieme na cesto, poukladáme rozpolené slivky (kožou nadol), posypeme škoricovým cukrom,
alebo medom a samotnou škoricou a posýpkou.

Pečieme pri 180stupňoch cca. 30 min. do chrumkava.

Tento koláč milujeme, tá chuť maku so slivkami je ohromujúca!