Huby v leče
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 kg hub,
1 kg červená paprika (kapie),
3/4 kg cibule,
1 dcl ocot,
1/4 l olej,
60 dkg sladký kečup,
10 dkg krupicový cukor,
3 pol. lyžice soli,
3 pol. lyžice mleté nové korenie,
1/2 balíčka mletého čierneho korenia.
POSTUP PŘÍPRAVY
Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov.
Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice