Babovka aj pre pekarov zaciatocnikov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajcia, 1 salku praskoveho cukcu, 1 salku mlieka, 2 salky hrubej muky, 3/4 salky oleja, 1/2 prasku do peciva, ca 2 PL kakaa, hrozienka a orechy mozu byt, ale nemusia

POSTUP PŘÍPRAVY

zltky a praskovy cukor vymiesame do peny, keby sa to nechcelo spojit, pridame hned na zaciatku lyzicu-dve mlieka, to vzdy zaberie, potom postupne pridavame horuce mlieko (po lyziciach), pridame olej, muku zmiesame s praskom do peciva a spojime so zltkovou masou, z bielkov vyslahame sneh a opatrne primiesame k mase.

Do salky odoberieme trochu bielej zmesi, pridame kakao a trochu mlieka.
Babovkovu formu poriadne vymastime a vysypeme mukou, nalejeme vacsiu cast bielej zmesi, potom kakaovu, hrozienka a pripadne sekane orechy, zvysok bielej zmesi a lyzicou popichame, aby bola babovka melyrovana. Kto nema rad kakaove veci, posledny krok jednoducho vynecha a upecie babovku len taku.

Pecieme pri 180stupnov 30-45minut - neviem od coho to zavisi, niekedy je hotova skor, niekedy neskor, ale pichnite do nej sparatko a ked sa cesto nelepi, je to ok.

Fakt jednoducha a vyborna babovka!!!!