Rýchly ovocný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby ___ Na cesto: 280 g polohrubej múky * 1 balíček kypriaceho prášku * 100 g práškového cukru * 4 žĺtky * 200 ml mlieka * 100 g stuženého pokrmového tuku * 1 kg čerstvých broskýň alebo marhúľ (ja som dala jablká). ____ Na sneh: * 4 bielky * 200 g kryštálového cukru * za hrsť nasekaných orechov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Múku preosejeme s kypriacim práškom do hlbšej misy. Pridáme práškový cukor, žĺtky, mlieko a zmäknutý tuk. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2. Broskyne umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme ich na cesto.

3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Rovnomerne ho rozotrieme po ovocí a posypeme nasekanými orechmi. Pečieme 25 až 30 minút pri teplote 150 °C.

Recept z www.dobrejedlo.sk (http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/sladke-dezerty-a-mucniky/rychly-ovocny-kolac.html).