Morčacie stehno na divoko + karamelizovaná cibuľa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg morč.stehno, 2PL olivový olej,2 strúčiky cesnak, morská soľ, 2 ML korenie na divinu, 3 borievky/jalovec/, 1 ML rozmarín, koreňová zelenina/po 1 ks mrkva, petržlen, kaleráb/, ml.korenie, 2 dcl červené víno, 5 guličiek nové korenie, 1 PL maslo........... Karam.cibuľa: 3 ks cibuľa, 2 PL maslo, 1 ML-kopcová hnedý cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

- tento recept som odpozerala v telke - pripravoval ho Jamie Oliver niekde v divočine z nejakého králika ... s ceruzkou a papierom v ruke zapisovala všetko čo použil :))) .........tak som recept zúžitkovala na moje morčacie stehno a výsledok bol mňam ... a všetky koreniny sú bežne dostať aj u nás - nejde tam nič výnimočného - a nakoniec to bolo aj šikovno urobené

- pripravíme si bylinkovú zmes: -borievky rozdrvíme, premiešame s korením na divinu a rozmarínom
- stehno posolíme morskou soľou a posypeme bylinkovou zmesou a poprášime ml.č.korením
- stehno prudko opečieme na ol.oleji z oboch strán, nech sa nám uzatvoria póriky
- opečené vložíme do pekáčika podlejeme 1- 1 1/2 pohárom vody, pridáme nasekanú zeleninu na kúsky, 5 guličiek nového korenia a rozsekaný cesnak .... prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 175 stupňov ..... v polovičke pečenia ho raz obrátime a pečieme ďalej stále pod alobalom
- kým sa nám masko pečie pripravíme cibuľu : .... nakrájame si ju na pásiky a s 2 PL masla ju na úplne stíšenom plameni pražíme
- to praženie trvá aj 20 min ..... keď ju už máme podšmahnutú a začína karamelizovať, pridíme hnedý cukor a pražíme ďalej .... už častejšie premiešavame - nech nám to nezhorí
- cibuľa hotová
- keď ho už máme makučké , podlejeme ho červeným vínom a už bez alobalu vložíme naspať dopiecť na asi 20 min ... podlievame výpekom
- upečené ... vyberieme ho z pekáča na tanier a vykostíme - kosť vyšmaríme do koša, alebo dáme nejakému domácemu maznáčikovi ... u nás sa ušla manželovi :)))) - ktorého dotiahla voňa do kuchyne ... a masko nakrájame na plátky
- vo výpeku vylovíme 5 ks nového korenia , pridáme masielko na zjemnenie chuti, rozmiešame .... a šťavičku aj so všetkou zeleninkou vlejeme do vhodnej nádoby, kde ju rozmixujeme
- omáčka hotová ... tou budeme masko prelievať
- no a podávame ... mali sme k tomu zemiakovú kašu s maslom a kapustový šalát ............... no a všetkým veľmi chutilo, dokonca mi dcéry 1 x zjedli cibuľu .. ešte si ju aj vypýtali ... inak mi ju zo všetkého vyberajú