Paštéta z kuracej pečene



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 4 porcie potrebujeme 200g kuracej pečene, 100g kuracích pŕs, 150 ml šľahačky, 25ml brandy, štipka citrónovej kôry, mčk, muškát. oriešok, nové korenie mleté, soľ, maslo na formičky, masť na zaliatie, bobkový list, celé korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

...luxusná lahôdka č.1.... :-)

kuracie mäso a pečeň nakrájame a dáme do mrazničky mierne primrznúť, potom ich v mixéri rozmixujeme...
...dôkladne rozmixované...
...pridáme koreniny, citrónovú kôru a brandy alebo koňak...
...zmes osolíme a postupne pridáme šľahačku, vznikne nám hladká hmota...
...hladkú zmes rozdelíme do maslom vymastených ohňovzdorných formičiek...
...misky dáme na hlboký plech a zakryjeme ich alobalom , na plech nalejeme teplú vodu do 3/4 výšky formičiek....plech vložíme do vyhriatej rúry na 150 - 180 stupňov a pečieme 40 - 60 min...
..po upečení necháme paštétu vo formičkách vychladnúť, potom ich zalejeme masťou a ozdobíme bobkovým listom a celým korením...
...paštéta najlepšie chutí s francúzskou bagetou alebo bielym chlebíkom....