Palacinková korytnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Palacinky: 3/4 l mlieka, 2 poháre polohr.múky /1 poh = 250ml/, 4 vajíčka, 2 PL maslo-rozpustené, 1 PL kr.cukor, ................. Pudingová náplň: 800 ml mlieko, 1 vanilkový puding, 1 malinový puding, 6 PL kr.cukor, 250g jemný tvaroh, .................Okrem toho: pikantný džemík - použila som slivkovú nutelu, 1 bal kakaové piškóty, ....................

POSTUP PŘÍPRAVY

... prešla som všetky korytnačky .. ale palacinková tu myslím nie je ... tak hádam sa Vám bude trošku páčiť ....

... neviem akým sposobom - omylom som si vymazala predchádzajúce fotky :( .... tak aspoň napíšem postup: .... z palacinkového cesta - to som vložila najskor na 30 -45 min do chladničky, urobíme trošku hrubšie palacinky .... (ja robím vždy takéto cesto , panvicu omastím iba 1x a potom už pečiem nasucho a v pohode - nelepia, ale kľudne použite, na aké ste zvyknuté)..........., upečené si namažeme džemíkom, zrolujeme a nakrájame na caa 1 cm kúsky - tie budeme vkladať do misky - najlepšie sklenej - ktorú si vystelieme potravinárskou fóliou, tesne vedľa seba . ............. Zo 400 ml, 3 PL kr.cukru a vanil.pudingu uvaríme hustý puding - to isté aj s malinovým ... a do každého teplého pudingu zamiešame po 1/2 tvarohu. Touto náplňou budeme plniť korytnačku.
- palacinkovými kolieskami si vyložíme celú misku .... nalejeme vanilkový puding (ak by nám medzitým zhustol - tak ho premixujeme), poukladáme dolu bruškom piškóty- piškóty je dobré trošku omočiť do teplého mlieka - len ozaj moment, aby zmakli a lepšie sa krájalo , nalejeme malinový puding a ukončíme piškótami .... dáme do chladničky poriadne zachladiť - najlepšie na noc ...... ja osobne to mám najradšej s čisto vanilkovým pudingom, len dcéry chceli farebné - tak som dala malinový
- po vychladení dáme na spodnú stranu - buď nejaký tortový papier - nemala som - tak som si pomohla papierom na pečenie
- misku obrátime pomocou vacsieho taniera, alebo tácky - odstránime misku a fóliu
- vyklopená - obyčajne to preženiem s tým džemíkom - tak dávajte trošku menej ... i keď ... tá chuť je skvelá, keď ho tam je veľa
- krajšie by to bolo iba čisto vanilkové .. ale i tak som konečne spotrebovala posledný ružový puding ... dali sme si ešte k tomu šľahačku
... ja som to robila dnes, .... a keďže naše baby sa už nevedeli dočkať ... tak sa to chladilo len nejaké 3 hodinky ... ale nakrájať sa to už dalo .. ale lepšie nechať dlhšie