ALOBALOVÉ TAJOMSTVO

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, cibuľa, cesnak, bravč. stehno (alebo aké má kto rád), oravská slaninka, šampióny, maslo, soľ, rasca
pác: vegeta, olej, pretlačený cesnak,červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko pokrájame na rezance a dáme na noc do pácu. V prvom rade si pokrájame šampióny a udusíme na masti a cibuľke, zemiaky pokrájame na kolieska, slaninku pokrájame na pásiky, cibuľku a cesnak na kolieska. A môžeme začať. Na alobal dáme na kolieska pokrájané zemiaky, posolíme, porascujeme, na kolieska pokrájanú cibuľku, mäsko z pácu, cesnak, slaninku pokrájanú na pásiky , udusené šampióny a plátok masla. Alobal dobre zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Potom alobal otvoríme a necháme 10-15minút zapiecť. Dobrú chuť!!